Young Solar Challenge

De Young Solar Challenge is een fantastisch project voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek en dit doen we op een leuke en interactieve manier door ze zelf een zonneboot te laten bouwen. Op deze manier komen ze niet alleen in contact met techniek, maar ook nog eens met innovatie en duurzaamheid. Bovendien spelen onder andere teamwork, tactiek, communicatie, begroten en sponsering ook een belangrijke rol. Voor sommige jongeren is dit project niet alleen een super ervaring maar vinden ze ook hun roeping in de techniek wereld.

Het Solarteam
Het Solarteam van het Drachtster Lyceum zet zich in voor milieubewustzijn binnen de maritieme sector door het bouwen van een zonneboot. Gestart in 2020 door enthousiaste HAVO- en VWO-leerlingen, heeft het team indrukwekkende successen behaald, inclusief overwinningen in de jaren 2020 tot en met 2023. Plezier en teamgeest staan centraal, net zo belangrijk als de overwinningen. Altac Coating Group is trots om al jaren als sponsor bij te dragen aan dit innovatieve en inspirerende project, ondersteunend aan de missie om duurzaamheid in de sector te bevorderen.

YS Seizoen 204
Als trotse sponsor, van het Solarteam van het Drachtster Lyceum, kondigt Altac Coating Group het reguliere YS-seizoen aan, met wedstrijden in de YS-klasse op de volgende data en locaties: Urk op 31 mei en 1 juni, Terneuzen op 7 en 8 juni en Heusden op 28 en 29 juni. Deze evenementen benadrukken onze toewijding aan innovatie en gemeenschapsbetrokkenheid.

https://yec.nl/wp-content/themes/yachtsailing
en_GBEnglish