Seajet

SEAJET is onderdeel van Chugoku Marine Paints Ltd. (CMP). CMP is een van ’s werelds grootste fabrikanten en leveranciers van coatings voor de commerciële scheepvaart en andere bedrijfstakken, zoals containers, industriële installaties, staalconstructies, gebouwen en energiecentrales.

Het servicenetwerk van CMP op het gebied van fabricage, levering, verkoop en technologische verbindingen bestaat nu uit ongeveer 105 bases in 35 landen. Door middel van organische samenwerking en informatie-uitwisseling met zijn groepsmaatschappijen en zakenpartners, zal CMP trachten zijn netwerk uit te breiden, vooral door zijn unieke productiefabrieken uit te breiden en om als internationale onderneming verbeterde diensten en ontwikkeling te realiseren door uitgebreide verzameling, analyse en uitwisseling van informatie.

‘State of the art’ verffabriek

SEAJET-producten werden voor het eerst geïntroduceerd in het begin van de jaren negentig met de komst van een reeks geavanceerde zelfpolijstende antifouling coatings, topcoats, primers, vernissen en verdunners. De fabriek en het hoofdkantoor zijn gevestigd in Nederland, waar de producten gereed worden gemaakt voor verzending naar een netwerk van meer dan 30 officiële importeurs en distributeurs wereldwijd. SEAJET-producten worden geproduceerd in een nieuwe ‘state of the art’ verffabriek in Nederland. Bij de productie van op oplosmiddelen gebaseerde producten, zoals verf en antifoul, wordt het nieuwe Europese hoofdkantoor en de fabriek van Chugoku Paints BV / SEAJET beschouwd als een echte ‘state of the art’ faciliteit. De fabriek zelf maakt waar mogelijk gebruik van hernieuwbare bronnen en vertrouwt op 1190 zonnepanelen op het dak om zijn eigen elektrische energie en geothermische energie op te wekken uit de kern van de aarde, om zijn interne verwarmingssysteem van stroom te voorzien. Gebouwd met volledige aandacht voor de veiligheid en het welzijn van de arbeiders en de omliggende gemeenschap, heeft de fabriek de uitstoot met wel 95% verminderd in vergelijking met de fabriek die ze nu vervangt. De productie vindt plaats in een volledig geautomatiseerd ‘gesloten’ proces waarbij de blootstelling van werknemers aan chemicaliën tot een volkomen veilig minimumniveau wordt beperkt.

https://yec.nl/wp-content/themes/yachtsailing
nl_NLDutch